HORMISANEERAUS

Hormisaneerauksessa kumppanimme on kotimainen Suomen Piipputukku Oy. Tutustu palveluihimme.

Pyydä tarjous »

Hormisaneeraus Hyvinkää, Riihimäki ja Hausjärvi

Hormien saneeraus hormisaneerausmassalla, Hormex Ceramic T600 testattu

Hormisaneerausmassa on tulenkestävää massaa hormien tiivistämiseen sisältäpäin. Se on amorfinen kalsium-silikaattipohjainen, hydraulisesti sitova ja kemiallisesti kestävä sivelymassa. Se on helppo asentaa rakenneaineisiin savuhormeihin.

Hormex Ceramic T600

Massan sekoitus
Tarkista ensin massan vedentarve säkistä. Lisää tämän jälkeen kuiva-aines veteen hitaasti kaataen ja samalla sekoittaen. Voit käyttää betonisekoittajaa tai porakonevispilää sekoittamiseen. Porakonevispilällä noin 4 minuutin sekoitus riittää.

Anna massan seistä tämän jälkeen 10 min. Tee sen jälkeen vielä lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan massan oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin massan työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Tiivistystyö ja jälkihoito
Hormien tiivistystyö vaatii erikoistyövälineitä. Hormin annetaan kuivua vähintään 2 vuorokautta ennen käyttöönottoa.

Ota yhteyttä »

Ilmapallo-Liukuvalu-menetelmä

Käytämme liukuvalu-ilmapallo-menetelmää. Menetelmä ei pienennä oleellisesti hormin pinta-alaa, vaan parantaa hormin ominaisuuksia tehden hormista sileämmän, sekä pyöristäen kulmia.

Tällä menetelmällä ja massalla suoritettu kunnostus lujittaa savupiipun hormin rakennetta entisestään. Hormi kestää taas kymmeniä vuosia kovaa käyttöä.

Hormex Ceramic T600 massa soveltuu erinomaisesti kiukaiden ja avotakkojen hormien massaamiseen. T600 luokitus takaa hormien kestävyyden!

Tämä on ainoa massaustapa / tuote, jolla pystytään korjaamaan myös vanhat keraamiset harkkohormit. Takuuta myönnetään 10 vuotta. Massaushinta 160€-190€ /metri. Hinta sisältää ALV:n.

Saat tarkan tarjouksen, kun olemme käyneet tarkastamassa kohteen. Voit pyytää meidät veloituksetta katselmukseen.

Ota yhteyttä »

Putkitus ja hormiputkitus

Hormiputkitus soveltuu erityisesti lämmityskattiloiden tms. hormien kunnostamiseen, jotka kondensoivat kosteutta. Putkittamalla voidaan liittää kondenssipoistoyhteet, joilla vesi saadaan hallitusti kerättyä ja ohjattua pois eikä kosteus pääse rakenteisiin aiheuttamaan harmia (hometta, halkeilua jne.) Omakotitalon lämmityskattila saattaa kondensoida hormin kautta jopa 200 litraa vettä, joka ajan saatossa koituu vaurioksi.

Putkitus soveltuu myös erittäin kuumille tulisijahormeille, kuten kiukaat, kamiinat, hellat jne., mikäli hormin poikkipinta-ala ei pienene liikaa ja tulisijan toiminta häiriinny.

Erilaisista saneerausputkista johtuen putkittaa voi myös ilmanvaihto-ja liesituuletinkanavia. Kunnostaminen on kotitalousvähennyskelpoista. Älä unohda piipunhormien kunnostuksen jälkeen piipunhattua tai muuta sääsuojaa.

Ota yhteyttä »